U bent hier

We hebben je nodig!

woensdag 16 september 2015

In mei 2016 zijn er sociale verkiezingen. Het is een belangrijk gebeuren. Werknemers kunnen de delegees kiezen die hen vier jaar lang vertegenwoordigen bij de directie. Delegees houden zich bezig met het welzijn op het werk en met het economisch leven van het bedrijf.

Het duurt natuurlijk nog even voor die verkiezingen plaatsvinden, maar er gaat een lange voorbereiding aan vooraf, met een heel precieze timing. Zo wordt er tot december gezocht naar kandidaten. En dat doen we ook bij de Algemene Centrale-ABVV.

En jij, ook belangstelling ?

Als je tussen 18 en 65 jaar bent en minstens 6 maanden in je bedrijf werkt kun je je kandidaat stellen. Maar natuurlijk moet je ook bereid zijn om je collega’s te vertegenwoordigen en te verdedigen.

Heb je belangstelling ? Aarzel dan niet, neem contact met de syndicale ploeg in je bedrijf. En als er geen syndicale ploeg is, neem dan contact met je plaatselijke afdeling van de Algemene Centrale-ABVV. Daar zal men nagaan of je bedrijf in aanmerking komt voor de organisatie van verkiezingen en zal met je voorthelpen.

Download het pamflet "Wij hebben JE nodig"