U bent hier

Straffe madammen in de vakbond

dinsdag 1 maart 2016

Het aantal vrouwelijke delegees blijft verkiezing na verkiezing stijgen, maar het kan nog beter! De nieuwe ABVV-brochure 'Straffe madammen in de vakbond', zet thema's en voorstellen op een rij die iedereen aanbelangen, maar vrouwen mischien nog een tikkeltje meer.

46 procent van de ABVV-leden zijn vrouwen en hun aantal neemt jaarlijks toe. Toch waren bij de sociale verkiezingen van 2012 slechts 25 procent van de kandidaten voor de ondernemingsraden vrouw.  Voor ABVV moet de werknemersvertegenwoordiging een spiegel zijn van de onderneming: solidariteit tussen mannen en vrouwen, jong en oud, verschillende origine…

ABVV roept vrouwen dan ook extra op om zich kandidaat te stellen bij de sociale verkiezingen en in actie te komen vóór werkbaar werk en een goed evenwicht tussen werk en vrije tijd, en tegen hyperflexibiliteit. In een nieuwe brochure 'Straffe madammen in de vakbond', werden rond deze drie thema's een heleboel concrete voorstellen verzameld.

Evenwicht werk en privé
Van alle deeltijdse werknemers is 80 procent vrouw. In bepaalde (vrouwelijke) sectoren is deeltijds werk meer regel dan uitzondering. Veel vrouwen worden ook naar deeltijdse jobs gedreven door een gebrek aan flexibele kinderopvang en onaangepaste werkuren.
ABVV vraagt dan ook onder meer: uurroosters op maat van de gezinsrealiteit, betere en betaalbare opvanginfrastructuur en algemene arbeidsduurvermindering,...

Werkbaar werk
Stress en burn-out zijn goed op weg om de beroepsziekten van de 21ste eeuw te worden. Tegelijkertijd moeten we langer werken en worden systemen als tijdskrediet afgebouwd.
ABVV zet daar tegenover: Preventie en aangepast werk voor oudere werknemers, aangepaste begeleiding van langdurig zieken, recht op vorming,..

Tegen de waanzinnige flexibiliteit
Arbeidsovereenkomsten van bepaalde duur, verplicht deeltijds werk, onbetaalde overuren, flexi-jobs, werknemers die jarenlang als interimkracht aan het werk zijn. Het is de realiteit van vele werknemers in ons land.
ABVV vraagt daarom: Flexibiliteit op maat van werknemers, voltijdse en goedbetaalde banen, halt aan oneerlijke concurrentie…

Al deze thema’s hebben een grote impact op de werksituatie van vrouwen én mannen. Maar misschien net dat tikkeltje meer op die van vrouwen. Het is dan ook broodnodig dat vrouwen mee actief zijn binnen de vakbond en mee strijden voor een betere werkplek.

Meer info vind je in de brochure: Straffe madammen in de vakbond