U bent hier

Campagne voeren op facebook - Nieuwe brochure

maandag 8 februari 2016

Heel veel afgevaardigden of kandidaat afgevaardigden zijn al actief op facebook en zijn zeker van plan om sociale media volop te gebruiken in hun campagne voor de sociale verkiezingen. Anderen twijfelen nog of weten niet goed hoe eraan te beginnen. Weet dat je absoluut geen computerfreak moet zijn om een facebook pagina aan te maken en te beheren. ABVV heeft bovendien een handige brochure gemaakt die je zo op weg helpt. ‘Campagne voeren op facebook’ geeft tal van praktische tips om jouw campagne volop te verspreiden.

Zo is het bijvoorbeeld een goede zaak om regelmatig –dagelijks of om de twee dagen- iets te posten om je pagina levendig te houden en een band op te bouwen met je ‘fans’. Er zijn ook verschillende manieren om je post meer gewicht te geven. Handig om te weten is dat tussen 19 en 21 uur ’s avonds gemiddeld de meeste mensen online zijn: als je dan iets post krijgen mensen dat bovenaan hun tijdslijn te zien. De brochure wijst ook op het belang van interactie, sociale media zijn immers geen eenrichtingskanaal,  en leert je hoe te reageren op negatieve commentaar.

Voor deze en nog veel meer tips kan je onze brochure hier downloaden.

Over de gevaren van facebook en de beperkingen aan de vrijheid van meningsuiting publiceerden we eerder al een artikel. Dat kan je hier nog eens nalezen.